Sam a Tűzoltó Játékok

   

Sam a Tűzoltó Játékok:

Mentsd meg a várost a legszuperebb tűzoltóautót vezetve! A fény és hangeffektekkel is szórakoztató Jupiter Deluxe tűzoltókocsi a kicsik számára rengeteg funkciót tartogat, melyekkel élvezetes lesz a mese jeleneteinek felelevenítése.

A főhős, Sam, aki egy tűzoltó. Bátran végzi munkáját, kedveli a tűzoltócsapat és hőse az életmentő akcióknak. Munkája során egy izgalmas kalandot él át csapatával, mert egy tűzoltó élete rendkívül hasznos, fontos és nem unalmas. Hegyi mentés is lesz, amely félre sikerült, ez az eset a barlangi túrázók kivezetése a labirintusos földalatti folyosókról. Lesznek komoly tűzesetek is, ahol a csapatnak szembe kell szállnia a forró égő lángokkal.

Tűzoltók:

 • Sam – Teljes nevén Samuel "Sam" Peyton-Jones. Ő a "hős szomszéd", Charlie bátyja és Bronwyn sógora. Ő az igazi tűzoltó, aki vészhelyzet esetén mindig segítséget nyújt mindazoknak, akik szorult helyzetbe kerülnek. Sam egyedül van, de szoros kapcsolatot tart fenn az unokaöccsével, Jamessel, és unokahúgával, Sarahval. Vale Road 3-ban él, közvetlenül Trevor Evans mellett. Sam szabadidejét leginkább az ő "feltaláló fészerében" tölti, ahol mindenféle dolgokat szerel össze, kezdve a burgonya kiszedőtől (ami egy régi kerékpár alkatrészeiből készült) egy gépig, amely képes helyettesíteni a városi zenekart. A jelmondata a "London tüzeire mondom!"
 • Elvis – Elvis Cridlington gyökeres ellentéte Sam-nek, mind képességeiben, mind viselkedésében. A jelmondata "Eszelős tűzlabdák!" (2008-tól napjainkig). Elvis arra törekszik, hogy egy rocksztár váljon belőle, emiatt gyakran álmodozik, ami miatt többször kerül bajba a Steele Parancsnok előtt. Arról is hírhedt, hogy a nagyon rossz szakács. Nevét a Elvis Presley-hez hasonló frizurájáról kaptam. Steele parancsnok mindig a vezetéknevén hívja.
 • Penny – Penny Morris sokáig a tűzoltóság egyetlen női tagja. Az eredeti sorozatban csak ritkán látogatott Körmöspálcásra, de az új sorozatban már főállásban dolgozik Samékkel. Penny ügyes szerelő. Az ötletei gyakran szokatlanok és ellentétes a férfi kollégáiéval, de legtöbbször kiderül, hogy mégis neki volt igaza. Penny gyakran megy kalandozni a városi gyerekekkel – Jamessel és Sarahval, Norman Price-al és Mandy Flooddal. Penny vegetáriánus.
 • Steele Parancsnok – Basil (vagy Norris) Steele a főnöke a körmöspálcási tűzoltóságnak. Nyugalmazott katonatiszt, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az állomáson magas színvonalú higiénia és a hatékonyság uralkodjon. A jelmondata a régi sorozatban "Most, kinek van szüksége a tűzoltókra?" de az újabb sorozatban, hogy "Munkára fel emberek!", melyet végleg elhagytak a CGI sorozatban. Basil felesége Doris, az a szereplő aki nem jelenik meg a sorozatban, de akit Basil többször megemlít. Az keresztneve "Norris"-ra változik a "Nagy tűzvész Körmöspálcáson" című egész estés filmben.
 • Trevor – Trevor Evans egy indiai tartalékos tűzoltó, valamint a város buszsofőre. Szereteti a krikettet, fél a magasságtól, a kínosan üldözi a balszerencse, de ennek ellenére nagy odaadással segít másoknak (különösen Dilysnek). A 2005-ös és 2008-as sorozatban Trevor már nem tartalékos tűzoltó, de még mindig ő a buszsofőr, és a szikra továbbra is megvan közte és Dilys között.
 • Arnold – Arnold McKinley,mint újonc tűzoltó,A Vihar Hőse című egész estés filmben csatlakozik a csapathoz, társával Ellie Phillipssel együtt.Mindketten frissen végeztek a Newtown-i Tűzoltó Akadémián, osztályelsőkként.
 • Ellie – A színes bőrű Ellie Phillips Arnolddal együtt érkezik az állomásra, az állomás második női tűzoltójaként.
 • Tom – Tom Thomas a hegyimentő állomáson dolgozik, és ő vezeti a mentőhelikoptert is.
 • Ben – Ben Hooper a körmöspálcási vízimentő állomáson dolgozik, és Penny férje.
 • Boyce tűzoltóparancsnok Steele parancsnok főnöke, Newtownban dolgozik,olykor látogatóba jön, ellenőrizni a tűzoltókat.
 • Jerry Lee Cridlington – Elvis unokaöccse, első megjelenésekor Penny-t helyettesíti.

 


X